Arcolvasás

Távol-keleti üzletemberek már régóta fordulnak arcolvasókhoz fontosabb döntések előtt.

Nem kell azonban profi arcolvasónak lenni ahhoz, hogy belepillantsunk a jövőbe. A szian mien alapelvei szerint arcunk minden része életünk egy-egy időszakának felel meg.

Homlokunk például tizen- és huszonéveinket mutatja, szemünk a harmincas éveket, orrunk a negyveneseket, szánk az ötveneseket.

Állunk és állkapcsunk alakja elárulja, mi történik majd velünk hatvanas éveinkben és azon túl. Minél hosszabb az állkapcsunk, annál tovább élünk.

Az alábbiakban néhány olyan jellemző következik, amelyet érdemes megfigyelni:

Száj – A széles száj hatalmat és sikert ígér. A telt ajkak azt jelzik, hogy gazdagok leszünk, de ötvenes éveink előtt nem. A vastag alsó ajak nagylelkű személyiséget rejt. A kiálló fog viszont rossz jel, jövőbeli pénzügyi problémákra utal.

Szem – A közel ülő szemek azt jelentik, hogy az illető becsvágyó, nagy célokat tűz maga elé, de gyakran türelmetlen, és nehéz kijönni vele.

sziang mien arcolvasás

Minél messzebb ülnek a szemek egymástól, annál valószínűbb, hogy nyugodt emberről van szó. A mandulaszemű nőkből nagyon jó anya és feleség lesz. A kis szeműeknek nehezükre eshet a kötelezettségvállalás.

Orr – A nagy orr a jólétet, gazdagságot jelképezi. A pattanás vagy szeplő az orron azt jelenti, hogy negyvenes éveink változást hoznak a karrierben vagy a kapcsolatokban.

Homlok – Jó szerencse vár ránk, ha homlokunkon piros foltok vannak. A száraz bőr arra figyelmeztet, hogy nagy változásokra lesz szükségünk egy jelentős akadály leküzdéséhez.

Szemöldök – Az alacsonyan ülő szemöldök erőteljes energiát jelez. A magas szemöldök magabiztos, jó döntéshozó emberre utal.

https://thomaskerekes.wordpress.com/2011/05/21/arcdiagnosztika/
https://femina.hu/ezo/huseges_tipus_8_jellemzo_vonas_a_ferfi_arcan_ami_elarulja/
Az arcod nem hazudik

Pusztán azzal, hogy valaki arcába nézünk, meg tudjuk mondani, hogy az illető boldog, szomorú, bizonytalan, szégyenlős, nagylelkű, zárkózott, barátságos, gondos, megbízható, avagy fáradt-e. S az esetek többségében az első benyomásunk pontos lesz.

Ma már tudjuk, hogy az olyan ősrégi állítások, mint „Ne bízz abban, akinek túl közelülő szemei vannak!” vagy „sötét pillantása van”, tényeken alapulnak.

Az arcunk sose hazudik

Kezdjük azzal, hogy megnézzük a formáját: kerek, négyszögletes, ovális, szív vagy háromszög alakú? Természetesen nincs csak ilyen vagy csak olyan arcforma, a legtöbbünknek kevert formájú arca van, ami mutatja, hogy semmi sem csak fehér vagy fekete, minden ember összetett és sokrétű.

Évszázadok alatt a fiziognómusok – az arcvonásokkal foglalkozó szakértők – számos különböző módszert dolgoztak ki az arcok kategorizálására. Habár a nyugati fiziognómia a keletitől teljesen függetlenül fejlődött ki, mindkettő öt különböző típust – fa, tűz, víz, fém, föld – különböztet meg.

Az öt arcforma

1. A négyszögletes arcforma a magabiztos emberek sajátja, akik hatással vannak másokra, illetve jó vezetők. Praktikusak, határozottak és hatalmas akaraterővel rendelkeznek. Jellemzően sportosak.

2. A kerek arcú emberek társaságkedvelők, szociálisan érzékenyek, lelkesek és elfogadók. Élvezik az életet, és ami érdekli őket, azt hatalmas szenvedéllyel és energiával űzik.

3. A háromszögletű arcforma az álmodozók és gondolkodók sajátja. Gyakran találjuk őket kreativitást igénylő pozíciókban. A magabiztosság hiánya időnként hátráltatja őket saját előrehaladásukban.

4. Az ovális arcú emberek gondoskodók, jelentékenyek, szimpatikusak és empatikusak. Logikusak és képesek a problémákat minden oldalról megvizsgálni.

5. A kúp alakú arcot viselők intelligensek, kreatívak és vidámak. Tapintatosak és jól kijönnek másokkal, ugyanakkor nehezükre esik kiállni magukért.

A nyolc arcterület

Az arcolvasás tudománya részekre – 8 fő befolyási övezetre – tagolja az arcot, amelyeket szintén első pillantásra fel tudunk mérni a másik arcán. Ezek a benyomások határozzák meg az illetőhöz való további hozzáállásunkat.

1. Homlok – karrier: A homlok az egyén szakmai életéhez kapcsolható. A sima homlok annak jele, hogy tulajdonosa sikeres a munkájában.

2. A két szemöldök közötti rész – ambíció: Ha ez a rész keskeny, tulajdonosa társaságkedvelő, de nem túl ambiciózus. Minél szélesebb ez a rész, tulajdonosa annál könnyelműbb, nagylelkűbb és megbocsátóbb.

3. Közvetlenül a két szemöldök fölött –
család: Ennek a résznek az egyenletessége az otthont, a családi életet és a családtagok egymás közti szeretetét jelzi.

4. A két szem külső csúcsa – házasság:
A szemek külső csúcsának deformáltsága mutatja, mennyire sikeres, harmonikus és hosszú távú kapcsolatok várhatók.

5. Az orca – társadalom: Az orca arról árulkodik, hogy tulajdonosa milyen kapcsolatban
áll a társadalommal és a barátokkal úgy általá­ban. Ha az arccsontok tisztán kivehetők,
a személyt erős és hosszú távú barátságok jellemzik.

6. Az orr – egészség, pénz és szerencse:
A szemek közötti rész, amely az orrnyerget is magába foglalja, az egészséget jelöli. Amennyiben ez a rész széles, az egyén alapvetően jó egészségnek örvend.

7. A száj és az orr közti rész – jólét. Az áll – otthon: A száj fölötti és alatti részek az egyén otthoni életéhez kötődnek. Amennyiben ezek a felületek simák, úgy tulajdonosa egy stabil, kényelmes és boldog otthoni életet élvezhet.

8. A homlok jobb és bal oldala – utazás: Ezek a területek arról árulkodnak, hogy az ember mennyit utazik, és mennyit profitál más életstílusok és kultúrák megismeréséből.

Mit mond a szemed?

A leghangsúlyosabban és leginkább olvasható terület az arcunkon a szemünk, az orrunk és a szánk. A nagy szemek a nyitott személyiségeket jellemzik, míg a kicsik zárkózottabb, de igazán céltudatosakat. A nagyon kicsi szemekkel rendelkezők nem megbízhatóak. Ha a szem formája kerek, az azt jelenti, hogy az illető nagyon hűséges, kitartó, az ovális jó humorérzékkel rendelkezik, vidám természet, a vágott pedig szigorú szabályok közt éli le életét.

Az orrból már a mérete alapján is sok minden kiderül: ha nagy az orra az illetőnek, akkor jószívű, ha kicsi, akkor gyengéd. Ha valakinek hegyes, akkor kicsinyes embert sejthetünk, míg ha görbe, akkor dominánsat vagy kapzsit. A kerek orr mindenképpen valamilyen pozitív tulajdonságot jelez, mint amilyen a jólelkűség. A vastag és kicsi orr azonban kifejezetten rossz természetet sugall.

A száj esetében a nagyon keskeny, szinte vonalszerű ajkak rideg, ám mindenképpen szorgalmas nőre vagy férfira utalnak, míg a húsos, vastag ajkak érzéki, meleg, de lusta emberre.

https://thomaskerekes.wordpress.com/2011/05/21/arcdiagnosztika/
https://femina.hu/ezo/huseges_tipus_8_jellemzo_vonas_a_ferfi_arcan_ami_elarulja/
Az arcod nem hazudik

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.