Zabkorpás + búzakorpás lepény

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál búzakorpa
  • 2 evőkanál zabkorpa
  • 1 egész tojás vagy csak a fehérje
  • 1 evőkanál 0% zsírtartalmú “fromage blanc: kefir aludttej féle dolog, a túrónál hígabb, a kefirnél kicsit sűrűbb. A lényeg, hogy savanykás, tejsavós legyen. Kefir helyettesítheti, de csapott evőkanál, mert túl lágy.

Nem kötelező: édesítő, só vagy fűszer

Elkészítés:

Keverjük össze a búzakorpát,zabkorpát, a tojásfehérjét (vagy az egész tojást), kefirt és teflonedényben, zsiradék nélkül süssük meg mind a két oldalát

Tanácsok:
Milyen fázisban fogyasztható: 1. tisztán protein (PP), 2. protein + zöldség (PL)

Alacsony hőmérsékleten nem tapad annyira.

A Dukan diéta alatt minden nap 2 evőkanál zabpelyhet kell fogyasztani. Ennek egyik legegyszerűbb módja a Korpás lepény, amely pótolja a kenyeret is.

Ahhoz képest, hogy milyen összetevőkből készül, ízletes, nem túl száraz. Én fűszerek és só nélkül készítettem el. Képes pótolni a kenyeret.

Elkészítési idő: 15 perc
Kalóriatartalom: 286 kcal

BaAnD