0

Fromage blanc

Fromage blanc – vagy 0 %-os tejtermékek:

A 0 %-os fromage blanc az egyik alap ehhez a fogyókúrához. Bátran lehet választani a saját márkás termékeket (Auchan, Leclerc, Carrefour), minőségre kiválóak. Tejből és tejporból a „écremé” feliratú takarja a 0%-osat. Nagyobb hiperekben találhatunk 3%-os sajtot (akár reszelve is) és a Carré Frais is készít 0%-osat.

(0 %-os tejtermékek: az a rossz hírem (bár lehet, hogy változott azóta a helyzet), hogy Magyarországon nehéz beszerezni. Legalábbis vidéken (mátraaljú tapasztalat) így van. Franciaországban hosszú sorok kínálják a boltban ezeket a termékeket. A 0 %-os fromage blanc az egyik alap ehhez a fogyókúrához. Bátran lehet választani a saját márkás termékeket (Auchan, Leclerc, Carrefour), minőségre kiválóak. Tejből és tejporból a „écremé” feliratú takarja a 0%-osat. Nagyobb hiperekben találhatunk 3%-os sajtot (akár reszelve is) és a Carré Frais is készít 0%-osat. – franciamacaron.cafeblog.hu)

A fromage blanc hasonlít a magyar túróra, de annál lágyabb, krémesebb. Otthon is könnyen előállítható: 0,5 liter tejhez 1 evőkanál citromlét adunk, majd a tejet szobahőmérsékletű helyen állni hagyjuk. A tej a hőmérséklettől függően — kb. 1 nap alatt megalszik. Egy kisebb tálba szitát helyezünk, ebbe öntjük az aludttejet, majd hűtőbe tesszük, és megvárjuk, amíg a savó a tálba csöpög. A szitában maradt tejtermék a fromage blanc. (A Dukan-dieta  fordítójának jegyzete a könyvből)

BaAnD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *