Adj ​találós mesét – A hat tilalom

Ritkán ​születnek mesék tízen vagy huszonéveseknek pedig a mesék varázsa nem csupán az apróké. Pár évvel ezelőtt jelent meg ennek a kötetnek az első kiadása. Most – párhuzamosan az újabb kötettel – fontosnak találtuk megjelentetni a régieket is.
Ezek a mesék azért születtek, mert szerzőjük egész lelkével magához akarta ölelni azokat a fiatalokat, akiket nyaranként LÉTFORGATÓ elnevezésű táborába hívott.
Sikerült ez neki? Ingen is, meg nem is. Így van ez mindennel a világon, ha a szeretet szabadsága jelen van. A szerző sarkig kitárt, legbensőbb világát keretekbe, kapuk mögé rekesztette, hogy csak az nyithasson rá, aki nagyon keres, és nem tud enélkül továbbmenni. A kulcs nem nála van. Ő találós mesét mond jóról és rosszról, beszélget apró bölcsekkel, s mindeközben kifacsart, ezerféle mondandóval megpakolt szójátékokkal bombáz, hogy játsszunk, vitatkozzunk, gondolkozzunk, és legfőképpen megállásra késztessen, és elmondhassa a titkot, ami voltaképpen elmondhatatlan. Mégis ki kell mondani, de csak annak lehet, akinek – megfoghatatlan, kikutathatatlan módon – kinyitja lelkét az az erő, amely őt fogva tartja.

A nyitott ajtóra mindenki felel.
Az is, aki tovább megy.
Én kinyitottam. A többi a ti dolgotok.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük